Csak nemdohányzók menjenek az első civil majálisra!

Megosztás

Újabb információk láttak napvilágot az első, civilre silányított majálisról, amit a hagyományos helyszín, a Tiszaliget helyett egy parkban tartanak meg Szolnokon.

Nagy felháborodást váltott ki Szolnokon, hogy nem rendezik meg a nagy hagyományú városi tiszaligeti majálist a megyeszékhelyen. A fideszes önkormányzati képviselők ugyanis nem szavazták meg a ligeti majális támogatását, Mindössze 7 millió forintról lett volna szó, ráadásul a város egymilliót nyert el erre a rendezvényre. Igaz, ezt már egy civilnek minősített majálisra kapta a város, amit fideszes kötődésű egyesületek rendezhetnek meg a város egy parkjában.

A három egyesületnek mind fideszes vezetője van: Tasnádi Zoltán, Menkó Mihály fideszes önkormányzati képviselők, Ádám Csaba fideszes biztottsági tag.

Ehhez képest most civil kavalkádot hirdettek. A ligeti majális elmaradása miatt egyébként az ellenzék is szót emelt, a Momentum például aláírásgyűjtést szervezett, és a Szolnoki Többség is kifejezte tiltakozását.

Most napvilágot látott a program is. Az ezt tartalmazó internetes felületen az is olvasható, hogy a rendezvénynek helyt adó parkban tilos a dohányzás, de kutyával sem tanácsos menni, mert azt is tilos bevinni. A kérdéses park egyébként 3 ezer embert képes befogadni egy időben, vagyis a szokásos ligeti majálishoz képest töredék résztvevő ünnepelheti a május elsejét.

Lapunk egyébként úgy értesült, hogy csak elterelés volt az, hogy azért nem rendezik meg a Tiszaligetben a családi majálist, mert nincs rá 7 millió forintja a rendező városi sportcentrumnak.

Megbízható, bennfentes forrásaink szerint az ok ennél sokkal prózaibb. Úgy tudjuk, az ötlet, hogy ne legyen a ligetben majális, a polgármesterhez igen közelálló személy fejéből pattant ki, mégpedig azzal az indokkal, hogy szégyen lenne, ha a résztvevők szembesülnének a tiszaligeti strandfürdő beruházásának helyzetével.

Mint köztudott, a tiszaligeti strandfürdő felújítása, bővítése, korszerűsítése jelentős csúszást szenved. A beruházás nyeli a pénzt, mint kacsa a dokedlit. Milliárdokkal kellett már kipótolni a kezdeti forrásokat, ráadásul újabb problémákra is fény derült, például arra, hogy egy új kutat is fúrni kell ahhoz, hogy kellő mennyiségű víz álljon rendelkezésére a gigaberuházásnak.

Ezek a tények nagyon sok szolnoki irritálnak, főleg az, hogy nincs normális strandolási és úszási lehetőség a magát a Tisza fővárosának nevezőú megyeszékhelyen.

A tiszaligeti beruházás túlzás nélkül mondható, hogy vörös posztó a lakosság szemében és hogy ne ingereljék tovább a népet, állítólag jobbnak látták, ha lefújják a ligeti majjálist.

A strandebuházást ezzel együtt jövő ilyenkor tervezik befejezni, hiszen jönnek a választások, valamit át is kell majd adni nagy csinnadrattával ennek alkalmából.

Eközben egyébként az is napvilágot látott, hogy Szegeden négynapos lesz a majális, szemben a szolnoki 10 órás időtartamúval.

Kapcsolódó cikkek